Website laten maken in Rotterdam? Unique Webdesign Rotterdam e.o - creatief, makkelijk te onderhouden, betaalbaar, persoonlijk en goed vindbaar in Google. Door heel Nederland vanuit Alblasserdam , dichtbij Rotterdam om uw webshop of website te laten maken in Rotterdam, dichtbij Zwijndrecht om uw webshop of website te laten maken in Zwijndrecht, dichtbij Dordrecht om uw webshop of website te laten maken in Dordrecht, dichtbij Sliedrecht om uw webshop of website te laten maken in Sliedrecht, dichtbij Papendrecht om uw webshop of website te laten maken in Papendrecht.
Website laten maken rotterdam

Informatiepagina's optimaliseren voor Google

De informatiepagina's op uw website zijn standaard op veel manieren als standaard geoptimaliseerd voor Google op de naam die uw heeft gekozen voor uw pagina.  De paginanaam komt namelijk o.a. terug in de URL, H1-kop, de Pagina Title, Metatags, in alt-teksten, title-teksten, sommige afbeeldingen op deze pagina, en evt. rich-snippets.

 

U kunt dit per pagina aanpassen / optimaliseren door te gaan naar de geavaceerde instellingen.

 

1. Ga naar de pagina en klik op het kladblok icoontje voor de pagina titel.

 

 

2. In de geavanceerde instellingen, kun je diverse instellingen aanpassen, hieronder leggen we per veld uit waar deze voor zijn.

 

 

 

 • Link titel - De link titel is de tekst die gebruikt wordt in het menu, dit is de naam waarop men klikt in het menu.
  Deze moet vooral voor de bezoeker logisch zijn, maar Google let hier ook erg op.
  Ook wordt de deze titel gebruikt in de URL, dus bijv. /welkom/ in dit geval.
 • Kop [H1 tag] - Dit is de kop die boven de tekst op uw pagina komt te staan. Google kijkt welke woorden hierin gebruikt worden.
  Maar zorgt ook dat deze wervend is voor uw bezoekers is om uw tekst te lezen.
 • Pagina title [Title] - Dit is de titel van uw pagina. Deze ziet u terug in het tabblad en wordt gebruikt als titel in de zoekresultaten.
  Google let erg op de woorden die in de pagina title gebruikt worden. Zie ook het plaatje hieronder. Zorg ook dat deze wervend is om op te klikken.
 • Trefwoorden [Meta Keywords] - Hier kunt u trefwoorden opgeven, komma geschieden. Maar dit wordt door door Google niet meer gebruikt, dit stamt uit het begintijd van het internet.
 • Beschrijving [Meta Description] - Dit is de toelichting die getoond wordt in Google onder de link. Google let erg op de woorden die hierin gebruikt worden. Maar zorg ook dat deze voor bezoekers wervend is.

 

3. Het resultaat is dus als volgt voor uw vertoning in Google:

 

 

 

 

TIPS

 1. De openingspagina is de belangrijkste pagina om te optimaliseren
 2. Schrijf niet alleen voor Google, maar let ook op dat de teksten wervend zijn voor uw bezoekers.
 3. Maak per zoekterm waarop u gevonden wilt worden ("bijv. makelaar alblasserdam") een aparte pagina aan. Op veel websites hebben wij daarvoor een apart onderdeel onderaan uw website geplaatst waaronder u deze pagina's kunt plaatsen. En plaatst uiteraard ook wervende teksten op deze pagina's die afgestemd zijn op de zoekterm. 
 4. Zorg dat de zoekterm consitent terugkomt in alle velden (link titel, kop, pagina titel, beschrijving) en op de teksten op uw pagina. Gebruik daarbij ook synoniemen, dus bijv. ook "makelaardij, makelaars etc" i.p.v. alleen "makelaar".
 5. Wees niet te spammerig. Google straft spam af!
 6. Zorgt dat de teksten op uw pagina geoptimaliseerd is voor Google en converterend voor bezoekers.
 7. Landingspagina's per trefwoord is zeer belangrijk, maar Google let ook heel sterk op het gedrag van bezoekers en de linkpopulariteit. Verlaten uw bezoekers uw website snel? Dan zakt u snel weg in Google.

Ons laatste werk